Hosting Neden Önemli? Hosting konusu özelliklede e ticarete yapanlar için en çok dikkate alınması gereken konudur.

Hosting Nedir?

Hosting, bir web sitesinin veya uygulamanın internette erişilebilir olması için gerekli olan sunucu hizmetini ifade eder. Web sitenizin dosyalarını (HTML, resimler, videolar, vs.) saklayan ve bu dosyaları internet kullanıcılarına sunan bir bilgisayar veya sunucudur. Hosting hizmeti sağlayıcıları, sitenizin 7/24 çalışır durumda olmasını ve dünyadaki herkesin siteye erişebilmesini sağlar.

Hostinginiz herşeyinizdir. Dünyanın en pahalı yazılımınıda kullansanız sitenizi çeliktende yapsanız hostinginiz sağlam değilse hiç bir anlamı olmayacaktır. Sitenizin hızı, arama motorlarındaki performansı, müşterilerinizin sitenizde dolaşması, alışveriş anındaki hareketler kısacası herşey hostinginizin kalitesine bağlıdır. Evinizdeki bilgisayarınız gibi düşünün bilgisayara birşey olursa içindeki yazılımlar datalar ne olur?

Örneğin bizlere sıkça sorulan bir sorudur. Opencart güvenlimi? aslında sorulması gereken sunucu güvenlimi? Sunucu güvenli olmadıktan sonra opencart zırhlı olsa ne anlamı olucak? Bu tüm dünyadaki yazılımlar için geçerlidir. Sunucu güvenliği herşeydir sunucunuz yeterli değilse hiç bir anlamı olmayacaktır.

Peki hangi sunucuyu seçmeliyiz? Burada sunucu şirketi ismi vermeyeceğiz ama hem sunucu şirketi hemde sunucu kaliteli olmalıdır. Sunucu şirketinden hosting almadan önce gereksinimlerinizi iyi belirlemelisiniz. Çünkü kalitelide olsa yanlış hosting seçimide başınıza dert açacaktır.

Örneğin opencart için nasıl bir hosting seçmeli?

Öncelikle linux olması şarttır. Opencart php kodlama dili kullanır bu nedenle linux şarttır. Php destekli bir host var? hayır olmaz linux php olmalı doğuştan php olmalı.  Bu nedenle işletim sistemi C Panel Veya Directadmin tavsiye ederiz. Diğerleri kötümü? Hayır ama en ideali bu ikisidir.